Bel (072) 5644596 >>

Besmettelijke ziekten en hoofdluis

Besmettelijke ziekten en hoofdluis

Indien uw kind een besmettelijke ziekte heeft, wordt u verzocht om dit aan de leerkracht te (laten) melden. Denk dan bijv. aan kinderzeer (krentenbaard), waterpokken, rode hond ed.

Vaak vragen ouders dan of een kind wel of niet naar school mag. Wij volgen op de Lispeltuut de (landelijke) richtlijnen van de GGD hierover.
Mocht u deze richtlijnen zelf willen bekijken dan kunt deze hier vinden.

Het kan zijn dat we naar de betreffende groep via Digiduif melden dat er sprake is van een besmettelijke ziekte. We zullen dan de GGD-bijlage meesturen. Hierdoor is steeds voor alle ouders duidelijk volgens welke richtlijn wij handelen.

Bij constatering van hoofdluis geldt:

Onze school heeft een zogenaamd luizenteam, een groep ouders die zich regelmatig bezig houdt met de controle van de kinderen. Wij zijn hier bijzonder blij mee omdat zo uitbraak van het zeer besmettelijke hoofdluisprobleem beperkt kan worden. Het team wordt aangestuurd door Anouk Broekhuizen. De school volgt de richtlijnen van het LSH. Wij verwijzen u voor de meest up-to-dat informatie over hoofdluis en de behandeling daarvan naar hun site: www.landelijksteunpunthoofdluis.nl

 

Contact

de Lispeltuut
HOOFDLOCATIE
P.C. Boutensstraat 4
1822 KJ Alkmaar
072 5644596

DEPENDANCE
Jacques Perkstraat 100
1822 KM Alkmaar
072 5627120

de.lispeltuut@saks.nl

Aanmelden >>