Bel (072) 5644596 >>

De verschillende regelingen

De Gemeente Alkmaar heeft verschillende regelingen die Alkmaarders met een laag inkomen financieel ondersteunen. U kunt hierover meer informatie vinden op www.alkmaar.nl/rondkomen.

Sport en Cultuur voor ieder kind

In Alkmaar kunnen alle kinderen meedoen met sport en cultuur. Er zijn verschillende regelingen voor kinderen van 4 t/m 17 jaar die de kosten voor een sport- of cultuurvereniging vergoeden.

Voor wie zijn deze regelingen?

Voor kinderen waarvan de ouders een inkomen hebben tot 120% van de geldende bijstandsnorm. De regelingen zijn voor Alkmaarse kinderen of kinderen die lid zijn van een Alkmaarse vereniging. Deze regelingen vergoeden contributie/lesgeld, sportkleding en eventueel bijbehorende attributen, zoals bijv. een instrument.

Hoe kunt u gebruik maken van deze regelingen?
U kunt zelf geen aanvraag indien, dit verloopt via een zogenaamde intermediar. Ik kunt hiervoor terecht bij Jolanda Derks (administratie).

Voor meer informatie klik hieronder op:
Jeugdsportfonds of Jeugdcultuurfonds

AlkmaarPas

Als u de AlkmaarPas gratis ontvangt dan kunt u deze gebruiken om de vrijwillige ouderbijdrage te betalen. Op de Lispeltuut is de ouderbijdrage €22,50 voor het hele schooljaar. Bovendien staat op de pas een bedrag voor maximaal 3 naschoolse cursussen per kind per schooljaar.Dus als u uw kind heeft opgegeven voor één van de cursussen in ons naschoolse aanbod, dan kunt u via de pas het cursusgeld van €16,00 betalen.

Voor betaling van zowel ouderbijdrage als cursusgeld via de AlkmaarPas kunt u terecht bij Jolanda Derks van de administratie. U moet dan wel even de pas mee brengen, zodat hij gescand kan worden.

Voor meer informatie over de gratis AlkmaarPas kijk hier.

 

Contact

de Lispeltuut
HOOFDLOCATIE
P.C. Boutensstraat 4
1822 KJ Alkmaar
072 5644596

DEPENDANCE
Jacques Perkstraat 100
1822 KM Alkmaar
072 5627120

de.lispeltuut@saks.nl

Aanmelden >>